8 MART sa nama – DUBAI 6 DANA 1250 KM

dhow-cruise-creek safari dubai 6 dana dubai 2

8 MART sa nama – DUBAI 6 DANA 1250 KM

Termin: 07.03. – 12.03.2018. – 8 Mart

Cijena aranžmana: 1250 KM

Dubai  je najveći grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i glavni grad istoimenog emirata UAE. Grad sa 2.459.000 (2016) stanovnika. Nalazi se na obali Perzijskog zaliva. Dubai je član Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Većina stanovnika su islamske religije i po tome većina stanovnika Dubaia a i UAE koristi arapski jezik. U zadnjih nekoliko godina turizam u Dubaiu sve više i više raste. Također su u izgradnji sve veći neboderi hotela i šoping centara i centara finansija. Burj al arab je jedan od najskupljih i najluksuznijih hotela širom svijeta. Dubai godišnje posjeti oko 6 miliona turista, a smatra se da će do 2015. godine u ovom gradu biti i preko 20 miliona turista godišnje.

Također su još u izgradnji zanimljivi projekti kao Palm Island – vještačko ostrvo u obliku palme, i Hydropolis – hotel.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (srijeda) SARAJEVO – DUBAI Polijetanje iz Sarajeva u 18:00 h i dolazak u prijepi grad Dubai. Smještaj u Hotel i Noćenje.

2. dan (cetvrtak) DUBAI – CITY TOUR (fakultativno)  Obilazak  grada sa turističkim vodićem. Bićete u prilici da posjetite Jumeirah Dzamiju te naučiti o Islamskoj kulturi tolerancije i gostoprimstva. Takođe  ćete biti u prilici da  obiđete palaču Sheikh Mohammed’a, vlasnika Dubaija te obići najpopularnije shopping dijelove Dubaija. Noćenje

3. dan (petak) DUBAI ‘ SAFARI DESERT (fakultativno) Doručak. Odlazak u pustinju gdje ćete doživjeti “rollercoaster” vožnju kroz široku prašinu. Imat ćete priliku posjetiti farmu kamila u srcu pustinje, okušati se u crtanju na tijelu henom. Uživat ćete u prelijepom roštilju pod arapskim zvijezdama i nasmijanim trbušnim plesačicama. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan (subota) DUBAI KRSTARENJE SA  “DHOW” KRUZEROM (fakultativno). Nakon  Doručka imat ćete pola dana na raspolaganju za odmor. Predveče će doće po vas “pick up” vozilo i nakon razgledanja grada odvesti do prelijepog  romantičnom drvenog kruzeru u Marini. Uživanje u nebeskom plavetnilu i tradicionalnoj arapskoj kuhinji za vrijeme krstarenja će vam zauvijek ostati u sijećanju. Noćenje

 

5. dan (nedelja) DUBAI . Ovaj dan vam je dat da uživate prema vlastitoj želji, Imat ćete priliku da odete na plažu ili po izboru odlučiti se na razgledanje grada, Noćenje.

6. dana (ponedeljak) SARAJEVO. Odlazak na Aerodrom i pripremanje za let prema Sarajevu.

Cijena aranžmana: 1250 KM

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u km protivvrijednosti po prodajnom kursu Uni Credit Bank.

USLOVI PLAĆANJA:

  • 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

* prevoz avionom (avionske taxe uključene)

* smiještaj na bazi 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 4* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama.

* obilaske prema programu

* troškove organizacije i vođstva puta

* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

* VIZA, 100 Eur po osobi

* 3 dana tour  za svaku drugu osobu 80 Eur. Fakultativni izleti.

* transfer od Aerodroma do hotela i nazad

*ulaznice i fakultativne izlete

* individualne troškove

* putno osiguranje

OPISI HOTELA:

London Creek Hotel 3*+ Studio, http://www.londoncreek.com/Hotel se nalazi oko 20ak minuta vožnje od centra grada. Ima Restoran i bar. Svaka soba ima tus/WC, TV.

Ramee Royal Hotel 3*+ Standard room, http://www.rameehotels.com/dubai-uae/ramee-royal-hotel-dubai/overview.  Lokacija Bur Dubai, Centar. Ima Restoran i bar. Svaka soba ima tus/WC, TV.

Cassells Hotel Al Barsha 4*, http://cassellsalbarshahotel.com/. Hotel se nalazi 5 minuta od centra i idealan je kako za poslovne ljude tako i za porodice. Svaka soba ima svoj tus/WC, TV.

 

 

NAPOMENA ZA HOTEL:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.

Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 80% OD CENE ARANŽMANA

VIZE:

* Svi putnici, državljani Bosne I Hercegovine, moraju imati UAE vizu. Za aplicrianje, molimo vas da kontaktirate: info@royals-travel.com

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

*.U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštajuse posljednjeg dana boravka do 09:00 časova.

* Smještaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

*U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.

* Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata.

* Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klimauređaj.)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPŠTE NAPOMENE:

Putnik je dužan provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme, mijesto polaska i naziv hotela.

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmjenu ugovorenog programa.

Organizator putovanja može promijeniti ugovorenu cijenu ako je poslije zaključenja ugovora došlo do promjena u cijenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promjena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na Aerodromu.

Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.